Tuesday, 4 January 2011

TAHUKAH ANDA : PENGGUNA INTERNET BERBAHASA CINA MELEBIHI PENGGUNA INTERNET DALAM BAHASA INGGERIS

Statistik terbaru menunjukkan bahawa 450 juta pengguna internet di China melayar website berbahasa Cina. Jumlah ini melebihi satu per tiga daripada populasi di tanah besar China itu sendiri.
Manakala pengguna internet di Amerika Syarikat hanya pada tahap separuh daripada jumlah tersebut.
Walau bagaimanapun, lebih daripada 60,000 laman web telah di senaraikan sebagai laman yang berunsur negatif atau mendatangkan kemudaratan dari aspek politik. Manakala website seperti Facebook, YouTube dan Twitter masih berfungsi tetapi pada tahap yang minima (off-limit) dan sering dipantau oleh pihak kerajaan.
Para pengkaji meramalkan bahawa kurang daripada lima tahun bahasa Cina akan melonjak sebagai bahasa yang paling popular di internet.

1 comment:

 1. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Insurans plc wakil. Kami menawarkan pinjaman kepada kadar bayaran balik 3%. Ini (CEO) hubungi kami jika anda berminat alamat e-mel: xavigeradloanfirm@yahoo.com
  Aiicco insurans plc mengambil hanya dibenarkan mendaftar lebih umur 20.
  Pelaburan Pinjaman Peribadi.
  Pinjaman harta Pelaburan.
  Pinjaman penyatuan.
  Pembinaan Pinjaman.
  Pilih satu atau pembayaran-tahun.
  Pilih antara bayaran bulanan dan tahunan di bawah Rancangan.
  Terma pinjaman yang fleksibel.
  Tiada pinjaman sehingga untuk Tahun EUR 5000 8000.000.00.
  Syarikat kami adalah proses yang boleh dipercayai, cekap, pantas dan dinamik. Jude GERAD bugün.SR Kami Pelaburan plc: Jawapan hendaklah dihantar Namakan. E-mail: xavigeradloanfirm@yahoo.com

  ReplyDelete